Tips på skäggtrimning

Skägget är ofta mannens stolthet och det med rätta! Ett snyggt ansat skägg är ursexigt och skäggstubb likaså. Det ger en extra dos manlighet och är mysigt att röra vid. Om det är rengjort och vältrimmat, vill säga. Ett ovårdat skägg är varken kyssvänligt eller fräscht och kan dessutom ge upphov till mjäll och eksem.

Trimma för din ansiktsform

Beroende på hur ditt ansikte ser ut och vilken form det har kan du och bör du trimma skägget på olika sätt. Använd gärna en skäggsax för det längre skägget och en trimmer till det kortare skägget. Första gången du ska trimma eller klippa ditt skägg bör du besöka en barberare som gör det på rätt sätt. Annars riskerar du att bli missnöjd.

Har du långt skägg är det viktigt att du kammar igenom det först med en skäggkam samt att du rengör det noga. Använd en grovtandad kam till själva skägget och en fintandad till mustaschen. Kamma alltid ned mustaschen för bästa trimning och klippning. Skägget ska alltid kammas underifrån. När du istället ska använda en trimmer bör du välja en modell med täta inställningar. Detta för att bygga upp en form steg för steg. Skägget bör kortas ned vid kanterna för att inte se vildvuxet ut och här är det samtidigt viktigt att du tar hänsyn till din ansiktsform.

Fixa halslinjen

När det kommer till halslinjen finns det mycket du kan göra för att trolla. För att se linjen och skägget ordentligt innan du rakar, bör du använda en genomskinlig rakgel. Undvik att raka fram till din käklinje, eftersom detta med säkerhet kommer att ge dubbelhaka-effekt. Vill du ha ett rundare ansikte så kan du utgår från en lägre halslinje som fortsätter rakt ända till sidorna. Strävar du istället efter ett framhävande käkparti bör du satsa på en högre linje som har en synlig vinkel som sträcker sig upp mot dina öron.

Polisonger eller inte?

Om du tvärtom, inte vill behålla ditt skägg så kan du behöva ställa dig frågan om du vill ha polisonger eller inte. Smaken är som baken, heter det ju och huruvida ett par långa 70-talspolisonger är attraktivt eller inte kan diskuteras. Någon form av polisonger är dock snyggt att behålla, om än bara ett par centimeter. Att raka sig helt vid övre delen av öronen kan se konstigt ut och få det att se ut som om du slant med rakhyveln.

mts_best