Grooming-produkter

Män som vill ta hand om sitt yttre har förskaffats den äran att fler och fler företag inom skönhetsvården specialiserar sig på produkter för män. Dessa kallas för grooming-produkter och innefattar saker som skäggvård, hårvård och hudvård samt kroppsvård. En del av dessa är också tillverkade med ekologiska ingredienser, medans andra satsar på andra egenskaper. För bara 20-30 år sedan var det ovanligt att män ansade ögonbrynen och lade på en concealer för att täcka mörka ringar under ögonen, och gjorde man trots allt det så fick man räkna med en del konstiga blickar.

Nu är det slut på den eran och faktum är att allt fler män blir stammisar på både skönhetssalonger och inom platstikkirurgin. De flesta grooming-produkter används för att dölja fläckar och blemmor på huden eller för att se lite extra solbränd och fräsch ut. Det börjar dock bli alltmer vanligt att killar sminkar sig, om än betydligt mindre än kvinnor.

Inom grooming-produkter är skäggvården extra uppenbar och det finns en hel radda med tillbehör och vårdande krämer och oljor som masseras in i skägget för att motverka skäggmjäll, torr hud och inåtväxande skäggstrån. Mäns hud är generellt grövre än kvinnors och i och med skäggväxten så måste den tas om hand regelbundet.

Många män får även problem med tunnare hårväxt när de hamnar över 30, och där finns det också en hel del produkter att inhämta. Den största boven i dramat är generna och detta gäller faktiskt en så stor procent som 50-80% av alla världens män.

mts_best