Accessoarer till män

Smycken och accessoarer brukar i huvudsak förknippas med kvinnor, såsom handväskor, örhängen, armband, halsband och huvudbonader, men även männen kan vara stolta över en rad tillbehör som förskönar deras yttre.

Herrklockan

Självklart bär båda könen klockor, men en riktigt fin och elegant klocka utstrålar en viss typ av manlighet ändå. Den behöver inte vara dyr, men bidrar till något visst. Några riktigt dyra herrklockor finns i kollektionerna Patek Philippe, Rolex och Omega. I budgetvarianten kan man istället finna den svenska Daniel Wellington, Casio och Seiko.

The Man Purse

Det har dividerats flitig om den manliga handväskan är manlig eller inte. Vem bryr sig? En man kan också behöva sortera sina papper och prylar i en väska istället för att gå med fickorna fulla och riskera att råka ut för ficktjuvar på tunnelbanan.

Halsduken

En enkel men stilren detalj på en man är halsduken som kan knytas på olika sätt. Den förstärker resten av klädedräkten eller vardagsutstyrseln och fungerar även som en värmande hand i kylan. På sommaren och våren byts bara ull- eller kashmirsjalen ut mot en sjal i lin eller bomull, och vips så är man lika snygg året om.

Strumporna med en tvist

Ett par snygga herrskor kan få vilken kvinna (eller man) som helst på fall men att bära ett par dyra och finputsade Oxfordskor med tennissockar kan få vem som helst att bli avtänd. Att däremot bara satsa på svarta och marinblå sockar är lite trist, så varför inte vända sig till lite roligare varumärken som fokuserar på designstrumpor? Ett svenskt märke som gör underbara sockor är Happy Socks och de har också satsat på båda könen. Här är det färger och mönster som gäller men det finns även modeller som är lite mer nedtonade.

Huvudbonad

Hatt, keps, mössa eller vegamössa…Eller kanske är barhuvad det bästa? Hur som helst finns det många huvudbonader även för män som kan fungera som grädde på moset till en snygg vardagsklädsel. Man får dock tänka på att det inte är alla som kan bära upp en hatt eller en basker så det gäller att helt enkelt prova sig fram i butikerna.

Även i religiösa sammanhang förekommer huvudbonader; såsom kippa inom det judiska folket, turban inom islam och mitror för ärkebiskopar. Vissa av dessa huvudbonader har även smugit sig in i modebranschen, dock en aning omarbetade.

mts_best