Hållbart och högkvalitativt mode för män

Skulle det inte vara skönt med skjortor och tröjor som höll formen, snittet och kvaliteten länge? På så sätt skulle man ju slippa byta ut hela garderoben med jämna mellanrum. I den här texten ska vi berätta om det anrika modemärket Stenströms samt fördelarna med att inhandla kläder från dem.

Skjortor med hundra år på nacken

Modemärket Stenströms är inte en ny fluga på modehimlen. Det här är faktiskt ett företag som tillverkat skjortor av hög kvalitet i mer än hundra år. Redan 1883 startade man nämligen sin verksamhet, då som nu med siktet inställt på hög kvalitet och exklusiva snitt. Idag gör dock märket fler plagg än bara skjortor. Du kan hitta allt från snygga accessoarer som slipsar och näsdukar till klassiska tröjor i sortimentet. Man har även en linje av damplagg.

Vad gäller material satsar man på hållbara sådana, till exempel tätvävd bomull, kashmir och merinoull. Alla dessa är sådana material som åldras vackert, håller värmen och andas.

Därför ska du bygga en basgarderob med plagg från Stenströms

När man tittar på priserna hos Stenströms är det lätt att haja till, speciellt om man brukar köpa sina kläder hos de stora modekedjorna. Det finns dock många anledningar att satsa på dessa plagg istället för slit och släng. När du köper exempelvis stickade plagg hos kedjorna innehåller de ofta syntetmaterial. Dessa material har en förmåga att noppa sig och se solkiga ut bara efter några få användningar. Då är det lätt att plagget hamnar på hyllan till förmån för ett nytt. Detsamma gäller billiga skjortor som ofta vrider sig i sömmarna och därför tappar i stil. Det gör att du behöver köpa fler nya plagg över tid, något som ofta blir ganska dyrt även om kläderna är billiga. Satsar du istället på kvalitet från början kan du bära plaggen i många år och därför kan de faktiskt bli billigare i längden. Plagg som är välsydda och tillverkade i bra material håller sig snygga många gånger länge än billiga plagg från kedjorna.

Miljöaspekten

En annan anledning till att köpa kvalitetsplagg från Stenströms är att du då är mer skonsam mot miljön. Visste du att klädindustrin är en av våra största miljöbovar, speciellt när det gäller produktion av dussinplagg som bara används några gånger? Mängder av plagg hamnar dessutom på sopberget varje år. Idag behöver vi mer än någonsin tänka på vår miljö för att ha en jord kvar till framtida generationer. Då kan det vara bra att testa att köpa kvalitetsplagg som håller länge snarare än att köpa billiga kläder av dålig kvalitet. Tänk gärna i PPU när det gäller dina kläder, det vill säga pay per use. Det betyder att du räknar ut hur mycket plagget kostar för varje gång du använder det. På så sätt kan en dyrare tröja som används mycket bli billigare än en billig variant som används några få gånger.

mts_best