Metrosexuella män – trendig livsstil

Aldrig har väl killar rent generellt brytt sig om sitt utseende mer än idag. Uttrycket metrosexualitet uppkom som ett resultat av den moderna mannens intresse för både utseende och livsstil. Men vad präglar den trendiga killen när det gäller en klassiskt snygg stil? Finns det några fasta trendnormer för den ”stiliga” killen 2019? Läs vidare så ger vi dig svaren!

Den metrosexuelle mannen

Året var 1994 då begreppet metrosexuell gjorde sig känt via en brittisk journalist som i en artikel skrev om män i storstäder. Han menade att män som bor i metropoler, till exempel New York eller Stockholm, på ett nytt sätt hade börjat bejaka sin feminina sida. Män hade med andra ord börjat uppvisa ett intresse för trender, utseende och livsstil. Begreppet härstammar från journalistens användning av ”metropol” och ”heterosexuell”, eftersom det syftar till heterosexuella män.

I det stora hela skulle metrosexualitet bli till en form av subkultur. I mitten av 2000-talet var antalet öppet modemedvetna män betydligt fler än tidigare. Det handlade om att klä sig med stil och elegans på ett trendigt och tidsenligt sätt. Helt plötsligt hade männens intresse för att kombinera kläder och accessoarer blivit kommersiellt. Handeln utökades med nya kategorier för män inom modevärlden och manliga modemagasin var hett eftertraktade.

Än idag är den metrosexuella livsstilen ett faktum bland moderna män. Svenska killar från 25 upp till 50 års ålder tenderar i hög grad att anamma den eleganta stilen med fokus på rätt kombination. Det gäller allt från kontorsnissen som syr upp sina egna kostymer till den nyblivna pappan som går efter trenden när det gäller val av barnvagn. Idag finns det ett gediget utbud av snygga barnvagnar hos https://www.bigbaby.se som definitivt passar den trendige mannen.

Rätt kombination är A och O

I alla tider har det talats om att kombinera plagg på rätt sätt för att klä sig snyggt. Faktum är att det även ligger en hel del sanning i det. Dyra märkeskläder är ingen självklarhet för en snygg look. Tvärtom gäller det att veta hur plaggen ska kombineras för att bära upp dem. Det handlar om rätt passform, rätt material och framför allt rätt färgval.

Neutrala färger hör till den metrosexuelle mannens garderob. Men den här sortens plagg och accessoarer spetsas till med mer kraftfulla kulörer. Ett par skrikiga strumpor kan faktiskt bli den snygga detaljen som förhöjer en tråkig kontorsklädsel till en trendig outfit. Däremot behövs de neutrala färgerna för att ge stilen elegans. En nybliven pappa 2019 som vill anamma den trendiga stilen även under pappaledigheten kan till exempel välja en barnvagn av exklusivt material i en neutral färg. En färgstark tröja eller jacka på promenaden gör mycket för själva helheten och att det rör sig om en trendig pappa råder det inga tvivel om.

mts_best