Shoppa herrkläder online

Det här med långa köer i stimmig butiksmiljö är inte något män är kända för att trivas i. Just därför har online butiker som erbjuder herrkläder blivit den perfekta lösningen. Ett smidigt sätt för modeintresserade killar som önskar shoppa nya plagg till garderoben. Här följer en liten redogörelse för online shoppingen med fokus på olika aspekter.

Svenskar handlar allt mer online

Statistik visar en stark köpkraft på nätet och inte minst inom kategorin kläder. Allt fler svenskar väljer helt enkelt att shoppa sina herrkläder direkt online istället för i den fysiska butiken. Den digitala klädhandeln omsätter många miljarder och antalet butiker på nätet ökar konstant. En fysisk butik som inte har någon form av säljkanal på nätet hamnar snabbt på efterkälken. Totalt sett utgör näthandeln omkring 14 procent av alla produktkategorier inom kläd- och skohandel. Den siffran beskriver ganska tydligt nätets viktiga roll inom herrmode nu, men även i framtiden.

Killar som tenderar att handla på nätet handlar med allra största säkerhet även kläder på nätet. Modehandeln på nätet har varit med ända sedan online butikernas tidiga start. Något som innebär att kategorin även har berikats med erfarenhet och ligger i framkant när det gäller teknik. Från postorderkataloger till massiva kläd- och skosortiment på nätet.

Risker vid online shopping

Att shoppa kläder, skor och accessoarer på nätet är både smidigt och kul. Utbudet är oändligt och alternativen är många. En liten risk som alltid finns närvarande är dock oförmågan att sluta shoppa och att fortsätta klicka hem varor fast att budgeten har använts upp. I slutändan kan utgifterna bli många och kanske så pass stora att betalningsförmågan sviker.

Den som shoppar till exempel kläder online kan oftast känna sig trygg. Det finns dock varningsklockor när det gäller säkerheten vid transaktioner med pengar. I takt med att shoppingen på nätet har ökat har även bedrägerierna blivit fler. Bland alla nätbutiker är få oseriösa, men risken finns att inte allt går rätt till. Tipset är att vara vaksam i samband med shoppandet på nätet. På så sätt undviks risken att råka ut för bedragare som inte har rent mjöl i påsen.

Först och främst gäller det att undersöka vilket företag som står bakom webbutiken. Leta efter organisationsnummer och annan företagsinformation som bekräftar att det är en seriös aktör bakom. Idag erbjuder moderna butiker på nätet smarta och smidiga betaltjänster, vilka är ytterst säkra att använda. E-plånböcker som Skrill och Neteller är specifikt framtagna för handel på nätet. Den som ändå föredrar traditionella betalmetoder kan välja kortbetalning eller banköverföring. Dagens banker har säkra system som garanterar att en transaktion inte hamnar i orätta händer.

Precis som vid handel i fysiska butiker har konsumenten rättigheter. Det innebär i praktiken att den som exempelvis handlar byxor online har returrätt eller ångerrätt. Öppet köp är aktuellt även när kläder och skor handlas online. Ett tips är att läsa på om vad som gäller vid handel på nätet på nätet på Konsumentverkets hemsida.

mts_best