Rika män som gjorde sig av med allt

Rika, vackra och med ”fashion sense” så det räckte och blev över, ändå gav de bort allt. I det här inlägget tänkte jag att vi skulle ta en titt på några rika män i historien som av olika anledningar bestämde sig för att ge bort sina enorma rikedomar.

Männen i den här artikeln sålde inte allt de ägde, de gav bort det. Men det är enklare att göra om man levt rikt. Vi andra behöver hålla hårt i våra slantar. Om du har guldsmycken och liknande liggande och är i behov av pengar, eller bara har föremål i guld som du inte använder kan du sälja dem. Hos Diamantbrev.se kan du sälja guld enkelt. Kanske för att få råd att förnya garderoben med några stilsäkra plagg? Eller för att påbörja ett enklare liv som figurerna vi nu ska titta på gjorde.

Gautama Buddha

Buddha är väl förmodligen det mest välkända exemplet på en rik man som avsade sig alla sina ägodelar. Historien förtäljer att Buddha växte upp i en rik familj, han hade verkligen allt. I tjugoårsåldern ska han dock ha börjat känna sig mätt på livet i överdåd. Han bestämde sig för att börja vandra, han tog inte med sig så mycket mer än en käpp och kläderna han bar på kroppen. Resten är som man brukar säga ”historia” och grunden till världsreligionen buddhism.

Mazzi Dumato

Dumato är en syrisk före detta affärsman och playboy som levde ett glamoröst liv av festande och dyra bilar. Det var tills han var inblandad i en nära på fatal bilkrasch i Dubai. Kraschen fick honom att ifrågasätta allt. Han gav bort alla sina pengar och lever idag ett enkelt liv.

Jon Bennion-Pedley

Bennion-Pedley var precis som Dumato med om en allvarlig bilolycka, och det var den som fick honom att tänka om. Han var dessförinnan högt uppsatt i Storbritanniens TV-bransch, rik som ett troll. Efter bilolyckan gav han bort precis alla pengar och allt han ägde och flyttade till ett enkelt halmhus i Uganda. Där driver han nu välgörenhet till förmån för fattiga barn.

mts_best