Modetrender för män – sommar 2019

Modetrenderna förändras allt snabbare och redan i december så kommer vårens nya trender ut på marknaden. Man brukar säga att det är just under årsskiftet som de första vårplaggen dyker upp i butikerna, men det tar än längre tid innan de blir burna. Herrmodet för 2019 känns både spännande och fräscht och det som är extra kul är att det nu finns ett nytänk med i bilden. Herrmodet består inte bara av diverse plagg, utan modet har blivit både bättre och smartare än någonsin förr.

Det finns fem stycken modetrender som du bör ha lite extra koll på under vår och sommar 2019. Trenderna är hämtade från både Milano och Paris, vilket är två av världens största modestäder. Förr kunde man se en tydlig obalans mellan mode för kvinnor och mode för män. Männens mode var rent ut sagt tråkigt, medan kvinnornas mode dominerade. Nu har dock herrarna tagit sig ett mycket stort kliv uppåt. Herrmodet är idag precis lika viktigt som modet för kvinnor. Precis på samma sätt som skönhetsbehandlingar som prp har blivit lika vanligt hos båda könen, så har modet blivit detsamma. Det är kul att känna sig snygg!

Fem måsten i din garderob 2019

Neon – Har du någon typ av inblick i modevärlden har du säkerligen märkt av att neonfärgen är het het het just nu! För män gäller allt från t-shirts till skor och det finns även kompletta kostymer i linne som kommer i den klassiska neonfärgen gul. Se till att du syns extra mycket i sommar och satsa på plagg eller accessoarer i denna lysande färg!

Handväska – Har du hört talas om ordet ”man bag”? Inte? Det är inte så konstigt. Även om handväskan för män har funnits på marknaden länge så har den inte slagit igenom som den gjort i år. Louis Vuitton presenterade ett flertal modeller i olika former, färger och material.

Trenchcoat – Burberry och Alexander McQueen visar vart skåpet ska stå med vårens hetaste mode, nämligen trenchcoaten. Denna klassiska favorit är tidlös och fungerar lika bra över kostymen till jobbet så val som över jeansen en lördagskväll.

Bucket hat – Popgrupper från 90-talet har tagit modet tillbaka och detta i form av en bucket hat. Denna hatt kommer att bli det självklara valet på alla sommarfestivaler och kräftskivor. Välj mellan olika modeller och prisklasser. Allt från budgetkedjor till det mest exklusiva butikerna erbjuder hatten och därför finns det alltid något som passar allas plånbok.

Multifickor – På catwalken i både Paris och Milano kunde man se plagg med mängder av fickor. Tänk dig en blandning av fiskare möter pressfotograf från 40-talet och du har fixat trenden. Fickorna gör sig lika bra på byxor som på tröjor, jackor och på väskor.

mts_best